5 lokakuun, 2021

Onko sinun valokuvasi hyvässä järjestyksessä arkistoituna?

Kesä oli niin ihana ja kuvauksellinen, että otin aika valtavan määrän kuvia. Otin niitä sekä kameralla että puhelimella. Olen harvoin ulkona ilman jotain kameraa mukanani, ja kun kuljen luonnossa niin vähän väliä tulee eteen tilanteita ja kohteita kuvattavaksi. En yksikertaisesti millään pääse ohitse vaan on ihan pakko pysähtyä ottamaan kuvia. No arvatkaa kertyykö niitä kuvia. Kyllä vaan! Kuvia on niin paljon, että oli ihan pakko alkaa miettimään kuinka edistäisin ja tarkentaisin omaa kuvieni arkistointia.

Onko sinulla tullut eteen sama ongelma? Jääkö kuvat kiireessä läpi käymättä ja miettimättä kuinka ne arkistoisi? Tässä minulla on ainakin petrattavaa, ja on pakko myöntää, että näin käy myös minulle. Tein itselleni listan kuinka saan kuvat pidettyä järjestyksessä paremmin.

Ohjenuora valokuvien hallinnointiin:

1. Käy kuvat läpi mahdollisimman pian kuvaushetken jälkeen. Muuten ne jää helposti käymättä kokonaan läpi.

2. Poista heti huonot kuvat!! Älä jätä niitä roikkumaan kameraan tai arkistoihin

3. Tee arkisto, johon nimeät haluamasi kategoriat kuville

4. Arkistoi kuvat omiin kansioihin kategorian mukaan

  • Rakenna oma kuvien arkistosi joko tietokoneelle, pilvitallennuksena tai ulkoiselle kovalevylle. Itse käytän ulkoista kovalevyä ja siirrän kuvat sinne. Tiedän, että se on hieman vanhanaikaista. Tänä päivänä kun pilvitallennus on helppoa ja vaivatonta. Säilytän osaa kuvista myös pilvitallennuksessa, ja yleensä vien sinne omasta mielestäni parhaat kuvat, joita luulen käyttäväni tulevaisuudessa.
  • Kovalevylle arkistoimisessa kuvien myöhäisempää etsintää helpottaa, jos käyttää esimerkiksi aihe-alueita kategorioina. Oman arkistointini kohdalla, jos haluan kuvan järvimaisemasta, löydän niitä kovalevyltä kansiosta nimeltä maisema. Matka-kansioon olen arkistoinut kaikki matka kuvat ja siellä ne ovat usein vielä matkan ja vuoden mukaan. Näin kuvat löytyvät myöhemminkin helposti.

5. Kehitä kuvia paperikuviksi kivoista tapahtumista, matkoista ja ihmisistä tai tee vaikka kuvakirja. Muistot ovat ihania!

6. Niin ja lopuksi. Varmuuskopioi. Kovalevytkään eivät kestä ikuisesti.

Valokuvista voi myös tehdä kortteja, julisteita tai muuta kivaa itselle. Kuva johon liittyy ihania muistoja ja tunnelmia, on loistava esimerkiksi tehdä vaikka tauluksi. Ripustaa seinälle, jolloin lempi kuvaa tai tunnelmaa voi katsella joka päivä. Kuvataan ja tallennetaan niiden avulla elämämme ihanat hetket.

Aiempia artikkeleita

Kuinka valita medioista parhain?

Kuinka valita medioista parhain?

Mikäli haluat asiakkaita, liidejä, kauppaa, näkyvyyttä ja tunnettavuutta on toisinaan kaivettava hieman säästöpossusta...